GTranslate

Navigáció

Japán masszázs

Bejelentkezés:  06 20 492 8161,   e-mail: info@asha.hu
 
 
Gyakran szabad szemmel is jól látható, ha valakinek a teste nem szimmetrikus, például nincsenek egy magasságban a vállai, egyik lába rövidebb.  
A japán masszázs egy komplex, ízületstimuláló, manuálterápiás fogásokat alkalmazó (ízület kimozgatás, helyreigazítás)  és akupresszúrás nyomásokat tartalmazó egész testi nyomó-gyúró masszázs. A japán masszázs célja a test szimmetriájának a helyreállítása -csontvázrendszer szimmetrizálása, spasztikus izmok lazítása-, ezzel a szervezet harmonikus működésének a fenntartása, illetve helyreállítása.  
A japán masszázst megelőzésre és gyógyításra egyaránt használják. A technika több ezer éves hagyományon alapszik, ahogyan a legtöbb keleti terápia is. Eredetileg a shaolin harcművészek lelki egyensúlyuk megőrzésére, valamint fizikai teljesítményük fokozására használták. Ma már az eredeti funkció mellet mozgásszervi és belszervi betegségek kezelésénél is alkalmazzák. 
Kivitelezése vékony ruhában – pamut nadrág és póló - történik egy nem túl kemény, de rugalmatlan szivacs szőnyegen.  A japán masszázsban a terapeuta egész teste résztvesz, biztosítva az energiaáramlást , amely a jó hatásfok eléréséhez elengedhetetlen. 
A kezelés után a páciens energetikai szintje jelentősen megemelkedik, feszes izmai ellazulnak, az ízületek körüli területek felszabadulnak, javul a vér-nyirok keringése. Pszichés hatása is kiemelkedő, mivel áthangolja a vegetatív idegrendszert, ennek köszönhetően nagy mértékben javul a közérzete.   
 
A japán masszázs javallatai:

    - nyak, hát, derék, csípő fájdalmak 
    - gerincelváltozások, tartáshibák
     - műtétek utáni rehabilitáció
    - sportsérülések, izomfájdalmak 
    - terhesség előtt (medenceizomzatot lazítja, felkészít a szülésre) 
    - szülés után a medenceöv statikai problémák 
    - magas vérnyomás, cukorbetegség
     - fejfájás, stresszes életmód